Friday, 29 July 2011

FEUERHAND Lamp

2 Buah lampu FEUERHAND made in Germany

Kisah korek barang
Baru baru ini aku mengikut 2 orang kawan ke Pahang mencari barang.. Seorang ni dikenali sebagai King rokok Sign Plastik..sebab dia memang suka kutip sign rokok plastik dan seorang lagi baru nak berjinak collect senjata, Jadi bila dah berlain minat masing masing memang cukup ngam untuk keluar mencari barang. 
Dalam perjalanan balik hari itu , orang yang paling gembira bercerita adalah kawan yang collect senjata lah.. sebab dia dapat Mata lembing dari Tok Batin dengan harga yang murah, Tok batin cakap lembing ini sudah lebih 100 tahun dan sudah banyak membunuh., dalam perjalanan balik tu..kawan aku ni ashik bercerita pasal lembing tu lah . memang puas hati katanya. Kejap dibalut dengan kain, kejap dibuka di tenungnya, Aku tengah memandu diam saja, tapi kawan aku yang boring tengok gelagat member sorang ni pun bersuara.." Kalau lama mana pun tapi Tok Batin tu buat membunuh babi beribu ekor pun tak guna juga kawan? Kawan aku terus terdiam..Cilaka hang! terus dicampak keluar kereta. 
aku tak tahan gelak 

1 comment:

  1. Ini memang ada kisah di kampung dulu2 kisah seorang kolektor yg anggap diri nya hebat.walau apapun saudara..izinkan saya tumpang semagkuk gelak..hahahaha..!!

    ReplyDelete